A- A A+
             
     
             

Berita

Latihan Perekodan Dan Perakaunan Aset Berdasarkan Malaysian Private Entities Reporting Standard (MPERS)

KOTA BHARU, 25 Mei 2023 - Satu latihan Perekodan Dan Perakaunan Aset Berdasarkan Malaysian Private Entities Reporting Standard (MPERS) telah diadakan bertempat di Bilik Latihan Tingkat 5, Bangunan PMBK. Penceramah jemputan adalah terdiri daripada firma audit Tetuan Al Jafree Salihin Kuzaimi PLT yang diketuai oleh YBrs. Dr. Salihin Abang.

Di antara tujuan latihan ini diadakan adalah untuk memberikan pendedahan mengenai perekodan dan perakaunan aset berdasarkan MPERS disamping perkongsian pengalaman oleh juruaudit bertauliah (lesson learnt).

Jumlah kehadiran ke latihan ini adalah seramai 41 peserta yang terdiri daripada warga kerja Kumpulan PMBK yang bertanggungjawab dalam pengurusan aset di organisasi masing-masing. Para peserta telah menunjukkan reaksi yang baik terhadap latihan ini dengan mengutarakan soalan-soalan yang membina semasa sesi latihan diadakan.

PAUTAN LUAR

PAUTAN AGENSI

HUBUNGI KAMI

Perbadanan Menteri Besar Kelantan
Tingkat 6, Bangunan PMBK, Jalan Kuala Krai
15050, Kota Bharu, Kelantan Darul Naim

T (+609) 747 4082
F (+609) 744 7815

Email: admin[at]pmbk.gov.my 

PENGUNJUNG

Hari Ini97
Kelmarin159
Minggu Ini900
Bulan Ini5882
Keseluruhan228640

1
Online

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________

Penafian | Dasar Privasi | Dasar Keselamatan

 

PENAFIAN: Pihak Perbadanan Menteri Besar Kelantan tidak bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan atau kerosakan yang dialami kerana menggunakan maklumat di dalam laman ini. Paparan terbaik dengan resolusi 1280 X 800.

 
 
© Copyright 2023 Perbadanan Menteri Besar Kelantan. All Rights Reserved.

Search