A- A A+
             
     
             

Berita

Hari Go Green PMBK 2022

Kota Bharu, 02 November 2022 - Unit Alam Sekitar di bawah Jawatankuasa Keselamatan dan Kesihatan Pekerjaan (JKKP) PMBK dengan kerjasama Jabatan Komunikasi Korporat PMBK telah menjayakan Hari Go Green peringkat PMBK yang julung kali diadakan sebagaimana perlaksanaanya pada 02hb November 2022 dengan objektif melahirkan warga kerja PMBK khususnya yang berperanan untuk memimpin dalam memastikan alam sekitar kekal terpelihara seiring dengan hasrat penjenamaan semula Hari Alam Sekitar Negara (HASH). Di samping itu juga, program ini dilihat dapat meningkatkan kesedaran alam sekitar dalam kalangan warga kerja PMBK dan secara tidak langsung dapat mempromosikan pendidikan dan kesedaran dalam pemuliharaan alam sekitar. 

Penaung JKKP PMBK yang juga Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan PMBK optimis dengan program seumpama ini untuk diadakan secara tahunan bagi menyambut seruan sambutan tahunan Hari Alam Sekitar Negara dan Hari Alam Sekitar peringkat Negeri selain mengambil semangat permulaan dalam penjenamaan semula serta inisiatif penambahbaikan Hari Alam Sekitar Negara (HASN) yang dibuat oleh Kementerian Sumber Asli dan Alam Sekitar.

Memang manis si buah rambutan, Enak di makan bersama-sama, Program Go Green kita mulakan, Moga PMBK hijau selamanya.

PAUTAN LUAR

PAUTAN AGENSI

HUBUNGI KAMI

Perbadanan Menteri Besar Kelantan
Tingkat 6, Bangunan PMBK, Jalan Kuala Krai
15050, Kota Bharu, Kelantan Darul Naim

T (+609) 747 4082
F (+609) 744 7815

Email: admin[at]pmbk.gov.my 

PENGUNJUNG

Hari Ini243
Kelmarin279
Minggu Ini961
Bulan Ini243
Keseluruhan203694

1
Online

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________

Penafian | Dasar Privasi | Dasar Keselamatan

 

PENAFIAN: Pihak Perbadanan Menteri Besar Kelantan tidak bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan atau kerosakan yang dialami kerana menggunakan maklumat di dalam laman ini. Paparan terbaik dengan resolusi 1280 X 800.

 
 
© Copyright 2023 Perbadanan Menteri Besar Kelantan. All Rights Reserved.

Search