Ahmad Najib merupakan Johan Pertandingan Tilawah Al-Quran Peringkat Kebangsaan Sekolah-Sekolah Rendah 2010, Johan Peringkat Asean 2010.

Manakala Qayyim, naib johan program realiti tv Adik-Adikku dua tahun lalu dan Johan Pertandingan Tilawah Al-Quran Peringkat Kebangsaan Sekolah-Sekolah Rendah 2011 dan Reza johan pertandingan al-Quran kanak-kanak di Iran tahun lalu.

Ketiga-tiga mereka menjadi perhatian peserta lain apabila berjayan memukau penonton dengan alunan suara yang begitu lunak.

Lebih 5,000 golongan belia hadir untuk menjayakan program khatam selepas mereka mula mengikuti program itu sejak awal Ramadan lalu di 225 buah masjid terpilih.

Tuan Guru ketika ditemui melahirkan rasa syukur di atas sambutan luar biasa golongan muda di negeri ini tentang membaca al-Quran.

Menurutnya, melalui program itu akan lahir benih-benih generasi akan datang yang cintakan al-Quran dan seterusnya menyuburkan bumi Kelantan dengan syiar Islam.

“Alhamdulillah dengan usaha semua pihak kita telah sama-sama berjaya mendukung hasrat ini dan marilah kita berdoa kejayaan ini akan berlipat ganda lagi,”ujarnya.

Terdahulu pengarah program Mohd Khir Zahri Abdul Ghani ketika berucap pada majlis itu memberitahu langkah kerajaan negeri menganjurkan program itu semata-mata untuk mendidik generasi muda cintakan al-Quran.

“Dengan penyakit social yang semakin tenant melanda negara, diharap ianya menjadi pengubat terhadap penyakit tersebut,”ujarnya.

Subsidiaries

PMBK Sawit Sdn. Bhd. Kifaalah Sdn. Bhd Darul Digital Multimedia Solutions Sdn. Bhd. Tunjong Development Corporation Sdn. Bhd. Kelantan Golden Trade Sdn. Bhd. Kelantan Biotech Corporation Sdn. Bhd. Baldah Toyyibah (Prasarana) Kelantan Sdn. Bhd. Kelantan Utilities Mubaarakan Holdings Sdn. Bhd. Air Kelantan Sdn. Bhd. Majaari Services Sdn. Bhd. Kel-Intaaj Sdn. Bhd. Sihhat-Afiat Sdn. Bhd. Nutrifera Marketing Sdn. Bhd. PMBK Az-Zahab Sdn. Bhd.